Nedenfor vil jeg vise deg hvordan jeg mest effektiv skreller og skjærer opp løk, uten å grine.
Denne metoden har jeg lært etter å ha sett på den svenske skuespilleren/masterchef-dommer/kokk Per Morberg. Jeg skreller løkene mye fortere og hakker løken raskere enn med en løkkutter.
Man starter med å finne fram en stk. løk og en skarp kniv og ei solid fjøl.
Så skjærer man av de to grove stilkene på hver side av løken.
Ikke skjær av for mye da, for da blir det jo ingenting igjen av løken
Del løken i to like deler.
Ta tak i det ytre skallet og bare trekk det enkelt av.
Gjør så dette på begge løk-halvdelene
Skjær hver løk-halvdel i tynne skiver.
Skjær så to gjennomsnitt i hver løkdel.
Kutt så de 2 løk-halvdelene i småbiter.
Jeg synes dette går veldig fort og effektivt. Det er ingen problemmer under skrellingen av løken. Håper dette kan være nyttige tips for dere som knoter mye med løkskrelling :)
Så fint tips, dette må prøves. Hadde vært fint å slippe å suppe hver gang man kutter løk.
SvarSlettHehe, jeg mente sippe, ikke suppe.
SvarSlett