Nå som høsten har kommet godt over oss er elgjakta her igjen. Da er det på tide å rydde ut av fryseren slik at du kan ta imot nytt og ferskt elgkjøtt fra gode jegervenner. I helgen som var tømte jeg det siste som var igjen av 2010-elgen. Det var 800 gram bankekjøtt som jeg skulle lage en flott elg-gryte av. 800 gram holder til ca 5-6 personer avhengig av hvor storspiste folk er. Den ble vellykket, og vi hadde en koselig middag hjemme.
ELG-GRYTE
5-6 personer:
800 gram elgkjøtt
80 gram bacon i terninger
1 ½ pose stjerneløk (kan også bruke vanlig løk da ca 1-2 stk)
175 gram frisk sjampinjong
4 ss smør til steking
4 ss hvetemel
1 ½ ts salt
¾ ts pepper
3 dl rødvin
3 dl kjøttbuljong
1 ½ ts oregano tørket
1 ½ ts timian tørket
1. Stek bacon og løk gyllent i gryta. Ta det over i en bolle.
2. Del grytekjøttet opp i passe små terninger. Bland sammen salt, pepper, hvetemel i en bolle. Vend grytekjøttet i bollen, ha det i gryta og brun kjøttet i smør på god varme.
3. Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og kjøttbuljong og la gryta trekke i ca 20 minutter.
4. Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak til med salt og pepper hvis nødvendig. La gryta trekke i yterligere 5-6 minutter.
Bon Appetit
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar