Totalt antall sidevisninger

onsdag 5. oktober 2011

ELGJAKT + ELGGRYTE = SANT!


Nå som høsten har kommet godt over oss er elgjakta her igjen. Da er det på tide å rydde ut av fryseren slik at du kan ta imot nytt og ferskt elgkjøtt fra gode jegervenner. I helgen som var tømte jeg det siste som var igjen av 2010-elgen. Det var 800 gram bankekjøtt som jeg skulle lage en flott elg-gryte av.  800 gram holder til ca 5-6 personer avhengig av hvor storspiste folk er. Den ble vellykket, og vi hadde en koselig middag hjemme.

ELG-GRYTE
5-6 personer:

800 gram elgkjøtt
80 gram bacon i terninger
1 ½ pose stjerneløk (kan også bruke vanlig løk da ca 1-2 stk)
175 gram frisk sjampinjong
4 ss smør til steking
4 ss hvetemel
1 ½ ts salt
¾ ts pepper
3 dl rødvin
3 dl kjøttbuljong
1 ½ ts oregano tørket
1 ½ ts timian tørket

1.       Stek bacon og løk gyllent i gryta. Ta det over i en bolle.

2.       Del grytekjøttet opp i passe små terninger. Bland sammen salt, pepper, hvetemel i en bolle. Vend grytekjøttet i bollen, ha det i gryta og brun kjøttet i smør på god varme.

3.       Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og kjøttbuljong og la gryta trekke i ca 20 minutter.

4.       Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak til med salt og pepper hvis nødvendig. La gryta trekke i yterligere 5-6 minutter.

Serveres med kokte poteter til. Kan også være godt å putte noen kuttede gulrøtter oppi gryta. Putt da gulrøttene i før du heller på rødvin.



Bon Appetit



PS:         Venter nå på at Snekker Andersen skal treffe blink i Elgjakta, slik at jeg nok engang kan fylle opp fryseren med det flotte elgkjøttet han skaffer oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar